Divorced as husband and wife. Not divorced as father and mother

Divorced as husband and wife. Not divorced as father and mother
“Mama, jij en papa zijn gescheiden. Het is niet leuk dat jullie over ons praten.”

Ik: “Papa en ik zijn inderdaad gescheiden als man en vrouw maar niet als jullie papa en mama. Wij communiceren over jullie omdat wij veel om jullie geven en graag op de hoogte willen blijven over hoe het met jullie gaat en wat jullie doen. We willen graag zoveel mogelijk één lijn trekken.”

Mijn ex-partner en ik zijn inmiddels 8 jaar officieel gescheiden. Wij communiceren best regelmatig over onze kinderen. Ik ben dankbaar dat wij dit kunnen aangezien het zo belangrijk is.

Gescheiden zijn is al best lastig als je samen kinderen deelt aangezien er zoveel bij komt kijken. Soms loopt het niet zoals je het wenst maar het is zo belangrijk dat je blijft communiceren. Het is essentieel dat beiden het belang van het kinderen voorop stellen hoe moeilijk het soms kan zijn. Zeker in het begin van de scheiding wanneer zoveel emoties erbij betrokken zijn.

Communiceren betekent niet dat je het altijd met elkaar eens bent en/of het lukt om altijd dezelfde regels te handhaven in beide huizen. Het betekent dat beiden de intentie hebben om samen te blijven praten en hun best doen in het belang van het kind.

Zeker in deze heftige tijden is het nog belangrijker dat ouders van gescheiden kinderen blijven communiceren en het belang van de kinderen voorop stellen. Helaas lees en hoor ik dat veel kinderen van gescheiden ouders het heel zwaar hebben sinds er maatregelen werden genomen wegens het virus. Dit vind ik heel pijnlijk om te horen.

Laten wij de volwassenen blijven en het kind het kind blijven.

You May Also Like…

Power Of Vulnerability

Power Of Vulnerability

Vandaag is zo'n dag dat ik mij heel erg kwetsbaar voel. Heb mijn kwetsbaarheid en emoties zelfs met mijn jongste...

0 Comments